Train with brain- konseptia pystytään hyödyntämään melkeinpä kaikissa lajeissa yksilövalmentamisen lisäksi. Jos sinua mietityttää olisiko meistä valmentamaan sinua tai olisiko toiminnallisesta neurotieteestä hyötyä sinun lajissasi, niin laita meille rohkeasti viestiä!
Voit myös varata meiltä ilmaisen kartoituskerran!
Varaa aika laittamalla meille sähköpostia tai täytä alla oleva lomake niin olemme sinuun pian yhteydessä.
Mikaelille voit myös varata ajan Hyven toimipisteelle tampereelle tästä linkistä:
avoinna24 Hyve
Train with brain- konsepti tarjoaa sinulle Suomen yksilöllisintä valmennusta. Tutkijat ovat löytäneet 192 erilaista hermostoa, joista jokainen aktivoituu eri tavoin esimerkiksi kuntosalilla. Jos siis oletat mikä toimii sinulle, on aika suuri riski siihen, että et saa hermostoasi aktivoitumaan täysin suoritukseen. Tämä voi näkyä esimerkiksi voimantuotossa tai urheilusuorituksessa huonona suorittamisena. Meidän tavoite onkin auttaa sinua ymmärtämään ja hyödyntämään hermostosi vahvuuksia fyysisessä suorittamisessa, jotta sinä kehittyisit paremmin.
Train with brain- konseptissa hyödynnämme toiminnallista neurotiedettä, jonka avulla pystymme valmentamaan sinua tehokkaammin ja sinä tulet saavuttamaan tavoitteesi varmemmin.
Miltä kuullostaisi, jos saisit voimaa lisää ihan vain sillä, että osaat kääntää jalkateräsi oikeaan suuntaan, jotta hermostosi aktivoituu tehokkaammin?
Toiminnallisen neurotieteen ansiosta pystymme antamaan sinulle arvokasta tietoa aivojesi ja hermostosi toiminnasta. Alta löydät erilaisia syitä miksi Train with brain- konsepti vie valmentamisen täysin uudelle tasolle:
Tiedätkö sinä minkälainen nostoasento sopii sinulle?
Eri hermostoilla on erilaiset asennot, joissa esimerkiksi voimantuotto on parhaimmillaan. Siksi pienillä asentomuutoksilla saavutetaan hermoston tehokkaampi aktivoituminen ja sitä kautta parempi voimantuotto. Ja se asento missä sinun hermostosi aktivoituu parhaiten ei usein ole se mitä oppikirjoissa opetetaan.
Jos sinulla on päällä hermoston turhia liikemalleja, niin ne voivat lisätä lihaksistosi kireyttä ja aiheuttaa esimerkiksi liikkuvuusongelmia. Tällöin liikkuvuusharjoittelulla ei välttämättä saada haluttuja hyötyjä ennen kuin turhat liikemallit on hoidettu pois.
Loukkaantumisten ennalta ehkäisyssä on tärkeää ymmärtää missä asennoissa hermostosi on parhaimmilaan ja onko sinulla päällä hermoston turhia liikemalleja. Jos yritämme väkisin tehdä jotain niin, että asento viedään väkisin mahdollisimman kauas luontaisesta hermoston asennosta, on lopputuloksena se, että lihaksistosi ei pääse toimimaan oikein, joka voi johtaa loukkaantumisiin. Lisäksi kehon turhat liikemallit voivat myös estää lihaksistosi optimaalisen toiminnan, joka voi myös johtaa loukkaantumisiin.
Miten sinä motivoidut?
Eri hermostot motivoituvat eri tavoin ja ne tarvitsevat erilaisia asioita pitääkseen motivaation tekemiseen yllä. Pitkä jänteisessä ja tavoitteellisessa harjoittelussa on tärkeää tietää miten pystyt pitämään motivaatiosi yllä ja mikä saa sinut syttymään tekemiseen.
Jokaisen meistä hermosto reagoi eri tavalla rasitukseen. Osa palautuu nopeammin korkeasta volyymistä kun osa taas hermostollisesta rasituksesta. Kun osaat huomioida näiden lisäksi myös hermostosi asennot, on rasitus sinulle vähäisempää ja palutuminen tehokkaampaa. Hermoston turhien liikemallien kartoittaminen ja hoitaminen on myös tärkeä osa palautumista, sillä ne eivät anna esimerkiksi sinun parasympaattisen hermoston toimia täydellä teholla.
Tasapainoon vaikuttaa myös niin päällä olevat sensomotoriset refleksit kuin myös hermostolle sopivat asennot. Esimerkiksi leuan asentoa muuttamalla pystytään saavuttamaan tasapainoisempi ja tukevampi asento helposti.
Lisäksi hoitamalla refleksit, pääsemme eroon hermoston turhista liikemalleista ja kehosi pääsee toimimaan oikein, jolloin myös kehonhallinta ja tasapaino voi parantua.
Noin puolelle meistä sopii eri lajeissa paremmin korkeammat asennot lähtöasennot ja taas osalle sopii matalat asennot. Harmillista kuitenkin on se, että monessa lajissa käytetään vain matalia asentoja, jolloin monet eivät saa hermostolta kaikkea apua ja silloin esimerkiksi nopeus ja reaktiokyky kärsii.
Eri hermostot reagoivat eri tavoin ärsykkeisiin esimerkiksi kuntosalilla. Osa kestää enemmän volyymiä ja osa taas hyötyy enemmän lyhyemmistä toistomääristä. Myös harjoitusohjelman sisältö on hyvä vastata hermoston tarpeita motivaation ylläpitämiseksi. Ei siis kannata olettaa, että saat samanlaisen kehityksen ystäväsi kanssa tehden samaa ohjelmaa, mikäli teidän hermostot eivät täsmää.
Monessa lajissa tarkkuus ja toistettavuus ovat tärkeitä tekijöitä hyvässä suorituksessa. Tarkkuutta ja toistettavuutta kuitenkin voi haitata hermoston turhat liikemallit, jotka vaikeuttavat liikkeen rytmitystä ja ajoitusta. Lisäksi esimerkiksi hermoston vastaiset asennot eivät anna hermostosi syttyä täysin jolloin myös tarkkuus sekä toistettavuus kärsii.
Yksilövalmentamisessa meille on tärkeää ottaa asiakas kokonaisuudessaan huomioon. Kun ymmärsimme kuinka paljon hermoston ja aivojen toiminta vaikuttaa esimerkiksi kuntosaliharjoitteluun niin tajusimme, että toiminnallisen neurotieteen avulla yksilövalmentamisesta tulee oikeasti yksilöllistä. Kehon tiedostomattomalla puolella on todella paljon asioita, jotka vaikuttaa sinunkin harjoittelussa ilman, että edes osaat ajatella sitä.
Ennen toiminnallisen neurotieteen pariin kouluttautumista, mekin valmensimme tavalla jota meille jo koulun penkillä opetettiin, mutta nyt ymmärrämme, että ne tavat eivät todellakaan sovi kaikille.
Toiminnallisen neurotieteen sensomotorisen metodin avulla me pystymme testaamaan sinun vahvuuksiasi ja antamaan sinulle esimerkiksi kuntosalilla nostoasennot, jossa voimantuottosi on parhaimmillaan ja missä myös loukkaantumisten riski on minimissään. Puhumattakaan hermoston turhista liikemalleista, jotka saattavat vaikuttaa harjoitteluusi tuomalla haasteita esimerkiksi liikkuvuudessa ja lihaksiston toiminnassa. Ottamalla hermostosi tarpeet huomioon sekä hoitamalla hermoston turhat liikemallit pois, saavutat oikeasti toimivan kehon, paremman voimantuoton, tehostat palautumista ja ennen kaikkea, ymmärrät miten juuri sinun yksilöllinen hermosto toimii.
Puhuessamme oikeasti yksilöllisestä valmentamista, me oikeasti tarkoitamme sitä.
Valmennuksissa sinä tulet oppimaan miten lihaksistosi lisäksi sinun aivot sekä hermosto toimii ja saat tärkeitä työkaluja niin arkeen kuin liikuntaankin.
Älä siis oleta, että esimerkiksi oppikirjoissa olevat asennot takakyykyssä sopii sinulle sellaisenaan. Meidän valmennuksissa tulet oppimaan mitkä asennot sinulle oikeasti sopii.
Oli sitten kyse joukkueen tai yksilön fysiikkavalmennuksesta, on tärkeä ymmärtää mitä ominaisuuksia laji vaatii ja miten niitä pystytään kehittämään. Mikael on toiminut fysiikkavalmentajana monen eri lajin parissa, etenkin nuorten kanssa. Hyvin monella nuorella on jo ennen valmennukseen tultua, ollut erinäisiä tuki- ja liikuntaelin vaivoja, joka on usein johtunut huonosta lihasten hallinnasta, liikkuvuudesta, liiallisesta kuormituksesta tai lihastasapainon eroista. Siksi isossa roolissa meidän valmennuksia on suorituskyvyn lisäämisen lisäksi päästä eroon vaivoista ja ennalta ehkäistä näitä.
Mutta miksi valita fysiikkavalmetajaksi henkilö, jolla on käsitys miten yksilöllinen hermosto toimii?
Lähdetään ensin liikkeelle siitä, että hyvin monen lajin valmennuksessa on pohjana lajianalyysi, joka ei tietysti ole huono asia. Huono asia on se, että usein kaikki yritetään pistää samaan muottiin ja kaikkia yritetään valmentaa samalla tavalla. Esimerkiksi jos kaikki pelaajat laitetaan pelaamaan samanlaisessa peliasennossa, sopii se asento oikeasti vain noin yhdelle neljästä. Loput kolme eivät saakkaan kehoaan aktivoitua yhtä tehokkaasti kuin olisi mahdollista ja tämä muunmuassa lisää lihaksiston turhaa kuormitusta ja näkyy esimerkiksi lajitaidossa ja nopeudessa. Osa kehittyy hyvin ja osa taas tippuu pois vaikka ainut syy on se, että työskentelytavat eivät sopineetkaan hänen hermostolle. Siksi on tärkeää tietää esimerkiksi mitkä asennot sopivat sinulle fysiikkatreeneissä ja mitkä asennot kentällä.
Hermoston turhat liikemallit ovat myös tärkeä hoitaa pois oli laji mikä tahansa. Ne vaikuttavat niin fyysiseen kuin mentaaliseen suorittamiseen. Fyysiseen suorittamiseen hermoston turhat liikemallit voivat aiheuttaa mm. haasteita palautumisessa, tasapainon ja koordinaation haasteina, ajoituksen ja rytmityksen haasteina, loukkaantumisina sekä esimerkiksi huonona liikkuvuutena.
Meille tärkeää on fysiikkavalmentamisessa lajin erityispiirteiden huomioimisen lisäksi valmentaa jokaista yksilönä juuri hänen tarpeitensa mukaan, jotta kaikilla on mahdollisuus kehittyä samalla tavalla. Oikean oppisella fysiikkatreenillä pystymme kehittämään lajin vaatimia ominaisuuksia mutta mikä tärkeintä, ehkäistä vaivoja ja loukkaantumisia, jotta urheilija pystyy pelaamaan mahdollisimman pitkän uran. Meistä kaikilla tulisi olla samanlainen mahdollisuus pärjätä lajissa kuin lajissa!
Personal training
Fysiikkavalmennus
Pienryhmävalmennus
Pienryhmävalmennus on monelle miellyttävä vaihtoehto, sillä siinä ympärilläsi on usein porukka, joilla on sama tavoite. Saat valmentajan lisäksi myös ryhmän tuen sekä tietysti pienryhmävalmennus on edullinen ratkaisu yksilövalmentamiseen verrattuna. Pienryhmävalmennuksessa kuitenkin usein valmennetaan kaikkia samanlaisesti, jolloin osa ryhmäläisistä voi jäädä täysin varjoon.
Oli kyse ryhmästä kuin ryhmästä, tietäessämme asiakkaiden yksilöllisen hermoston, voimme valmentaa kaikkia heidän vaatimalla tavalla. Tekemällä hyvin pieniä muutoksia liikkeisiin, toistomääriin tai työskentelytapoihin, jokainen tulee kehittymään varmemmin. Lisäksi hermoston tunteminen helpottaa esimerkiksi eriyttämistä, jonka avulla jokaisella on samat valmiudet oppia liikkeet ja tekniikat vaivattomasti.
Train with brain- valmentajamme
Paikkakunta: Tampere
Mikael Mäkelä
Jukka Oksanen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Tiedätkö sinä minkälainen nostoasento sopii sinulle?
Eri hermostoilla on erilaiset asennot, joissa esimerkiksi voimantuotto on parhaimmillaan. Siksi pienillä asentomuutoksilla saavutetaan hermoston tehokkaampi aktivoituminen ja sitä kautta parempi voimantuotto. Ja se asento missä sinun hermostosi aktivoituu parhaiten ei usein ole se mitä oppikirjoissa opetetaan.
Jokaisen meistä hermosto reagoi eri tavalla rasitukseen. Osa palautuu nopeammin korkeasta volyymistä kun osa taas hermostollisesta rasituksesta. Kun osaat huomioida näiden lisäksi myös hermostosi asennot, on rasitus sinulle vähäisempää ja palutuminen tehokkaampaa. Hermoston turhien liikemallien kartoittaminen ja hoitaminen on myös tärkeä osa palautumista, sillä ne eivät anna esimerkiksi sinun parasympaattisen hermoston toimia täydellä teholla.
Noin puolelle meistä sopii eri lajeissa paremmin korkeammat asennot lähtöasennot ja taas osalle sopii matalat asennot. Harmillista kuitenkin on se, että monessa lajissa käytetään vain matalia asentoja, jolloin monet eivät saa hermostolta kaikkea apua ja silloin esimerkiksi nopeus ja reaktiokyky kärsii.
Monessa lajissa tarkkuus ja toistettavuus ovat tärkeitä tekijöitä hyvässä suorituksessa. Tarkkuutta ja toistettavuutta kuitenkin voi haitata hermoston turhat liikemallit, jotka vaikeuttavat liikkeen rytmitystä ja ajoitusta. Lisäksi esimerkiksi hermoston vastaiset asennot eivät anna hermostosi syttyä täysin jolloin myös tarkkuus sekä toistettavuus kärsii.
Jos sinulla on päällä hermoston turhia liikemalleja, niin ne voivat lisätä lihaksistosi kireyttä ja aiheuttaa esimerkiksi liikkuvuusongelmia. Tällöin liikkuvuusharjoittelulla ei välttämättä saada haluttuja hyötyjä ennen kuin turhat liikemallit on hoidettu pois.
Loukkaantumisten ennalta ehkäisyssä on tärkeää ymmärtää missä asennoissa hermostosi on parhaimmilaan ja onko sinulla päällä hermoston turhia liikemalleja. Jos yritämme väkisin tehdä jotain niin, että asento viedään väkisin mahdollisimman kauas luontaisesta hermoston asennosta, on lopputuloksena se, että lihaksistosi ei pääse toimimaan oikein, joka voi johtaa loukkaantumisiin. Lisäksi kehon turhat liikemallit voivat myös estää lihaksistosi optimaalisen toiminnan, joka voi myös johtaa loukkaantumisiin.
Miten sinä motivoidut?
Eri hermostot motivoituvat eri tavoin ja ne tarvitsevat erilaisia asioita pitääkseen motivaation tekemiseen yllä. Pitkä jänteisessä ja tavoitteellisessa harjoittelussa on tärkeää tietää miten pystyt pitämään motivaatiosi yllä ja mikä saa sinut syttymään tekemiseen.
Eri hermostot reagoivat eri tavoin ärsykkeisiin esimerkiksi kuntosalilla. Osa kestää enemmän volyymiä ja osa taas hyötyy enemmän lyhyemmistä toistomääristä. Myös harjoitusohjelman sisältö on hyvä vastata hermoston tarpeita motivaation ylläpitämiseksi. Ei siis kannata olettaa, että saat samanlaisen kehityksen ystäväsi kanssa tehden samaa ohjelmaa, mikäli teidän hermostot eivät täsmää.
Monessa lajissa tarkkuus ja toistettavuus ovat tärkeitä tekijöitä hyvässä suorituksessa. Tarkkuutta ja toistettavuutta kuitenkin voi haitata hermoston turhat liikemallit, jotka vaikeuttavat liikkeen rytmitystä ja ajoitusta. Lisäksi esimerkiksi hermoston vastaiset asennot eivät anna hermostosi syttyä täysin jolloin myös tarkkuus sekä toistettavuus kärsii.
Tasapainoon vaikuttaa myös niin päällä olevat sensomotoriset refleksit kuin myös hermostolle sopivat asennot. Esimerkiksi leuan asentoa muuttamalla pystytään saavuttamaan tasapainoisempi ja tukevampi asento helposti.
Lisäksi hoitamalla refleksit, pääsemme eroon hermoston turhista liikemalleista ja kehosi pääsee toimimaan oikein, jolloin myös kehonhallinta ja tasapaino voi parantua.